فرح پهلوی سواربر اتومبیل رو باز در حال عبور از برابر مردم دریکی از خیابانهای شهر ارومیه. همانطور که تصویر گویا است به نظر می رسد همین تعداد اندک برای استقبال نیز با بسیج امکانات دولت پهلوی رخ داده است.
ششم تیرماه سالروز قیام مردم تبریز به رهبری ستارخان و باقرخان علیه استبداد محمدعلی شاه قاجار (۱۲۸۷ ش) است. بیاعتنایی محمدعلی شاه قاجار به مشروطیت و مخالفت با مشروطهخواهان و سرکوبی آنان و نیز به توپ بستن مجلس شورای ملی، مردم ایران را به شورش واداشت و در این راه، مردم تبریز از دیگران پیشی گرفتند . . .
در دهم اسفند 1317 شمسی محمدرضا پهلوی برای ازدواج با فوزیه به مصر سفر کرد؛ ازدواجی که چندان دوام نیاورد. او بزرگترین دختر ملک فؤاد یکم و همسر دومش نازلی صبری بود. ازدواج او با محمدرضا به هنگام ولیعهدی او در تاریخ ۱۶ مارس ۱۹۳۹ در قاهره انجام گرفت. پس از برگشت از ماه عسل، مراسم ازدواج در تهران نیز تکرار شد. محمدرضا در جریان این سفردیداری هم از دانشگاه ...
در 14 دسامبر 1959 (22 آذر 1338) آیزنهاور به تهران سفر کرد و در جلسه مشترک مجلسین در کاخ جدید سنا سخنرانی کرد و بعد با شاه مذاکره نمود و اعلام شد که این مذاکرات مربوط به تقویت دفاعی پیمان «سنتو» میباشد.
در محله بازار، بنایی قرار دارد که به آن مسجد جامع تهران میگویند و فاصله میان آن دو را نیز بینالحرمین میخوانند. درباره زمان احداث این مسجد، اطلاع دقیقی در دست نیست، اما گویا ساخت بخشی از آن به دوره شاه عباس دوم صفوی بازمیگردد و سازنده آن نیز فردی به نام رضیالدین بوده است. پس از پایتخت شدن تهران در دوره قاجاریه، بنای این مسجد هم مرمت شد و توسعه ...
در همان سالی که مراکش اعلام استقلال کرد (۱۳۳۵) سلطان محمد پنجم پادشاه مراکش در پاسخ به دعوت رسمی پادشاه ایران قصد سفر به تهران را داشت که مرگ مجالش نداد . اما دهه ۴۰ اوج رفت و آمدها بین تهران و رباط بود. ۲۴ خرداد ۱۳۴۳ محمدرضا شاه پهلوی و همسرش از آمریکا راهی مراکش شدند و روز ۲۳ فروردین ۱۳۴۷ سلطان حسن دوم پادشاه مراکش به تهران آمد . . .
بانک شاهنشاهی به موجب امتیازنامه ۱۳۰۷، تأسیس و اداره آن به مدت شصت سال به بارون جولیوس رویتر، یهودی آلمانی تباری که تابعیت انگلیس و دین مسیح را پذیرفته بود، واگذار شد.
مظفرالدین شاه قاجار و هیات همراه در سفر اول خود به اروپا هنگام توقف در روسیه ، به اتفاق یکی از مقامات این کشور در این تصویر مشاهده می شود. مظفرالدین شاه قاجار علاوه بر تاجوتخت شاهی و علاقه به تفریح و خوشگذرانی، عشق سفر به فرنگ را هم از شاه شهید به ارث برده بود . . .
سرهنگ محمدتقی خان پسیان معروف به کلنل محمدتقی خان ، متولد 1271 بود. او از یک خانواده سپاهی آذربایجان برخاسته است و تمام بستگانش در نظام بودند. پدر او نیز یاورمحمدخان عنایت السلطان نام داشت. تحصیلات ابتدائی را در تبریز انجام داد و بعد به تهران آمد وارد مدرسه صاحب منصبی شد و در سن 20 سالگی درجه ستوانی گرفت . او در 23 سالگی سرگرد شد. در سال 1299 پس گذراندن ...
دکتر لطفعلی صورتگر استاد دانشگاه هنگام خواندن شعر در مراسم تاجگذاری محمد رضا پهلوی در این تصویر مشاهده می شود. در تاریخ 4 آبان 1346 و در چهل و هشتمین سال تولد محمدرضا پهلوی در تالار کاخ گلستان برگزار شد، محمدرضا پهلوی تاج شاهی را بر سر خود و همسرش فرح پهلوی گذاشت و او را به نیابت سلطنت منصوب کرد . . .
در این عکس تاریخی اعضای کنگره فردوسی مرکب از دانشمندان و شرق شناسان ایرانی وخارجی در مدخل تالار دارالفنون مشاهده می شوند. لازم به ذکر است که برگزاری جشن هزاره فردوسی و کنگره مستشرقان در تهران از جمله اقدامات فرهنگی عصر رضاشاه پهلوی در راستای ترویج باستان گرایی و به حاشیه بردن هویت اسلامی مردمان مسلمان ایران بود . . .